Румен Петков: Министърът не разбира, че не гарантира доставките

Според лидера на АБВ трябват действия
22 авг 2022 13:08, Росен Стойчев
43
Румен Петков: Министърът не разбира, че не гарантира доставките
Снимка: БГНЕС

Когато танкерът с втечнен газ влезе през Турция и се види, че цената му е 400 млн., ще се разбере, че половината държавен кредит за "Булгаргаз" е заминал, без да имаме гарантирано цялото количество газ за октомври. Сякаш министърът не разбира, че не гарантира доставките на газ.

Още по темата
Това коментира за "Нова Нюз" Румен Петков, лидер на АБВ.

"За нас е неприемлив институционалният погром над Министерството на земеделието. Нужни са незабавни и категорични мерки срещу хаоса в сферата", подчерта той.

По думите му 5 и 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" имат гориво до 2026 г.

"Ние сме платили 5 млн. долара на "Уестингхаус" да направят анализ на горивото си, без него експремиерът иска да принуди централата да влезе в режим на диверсификация. Такава може да има само при гаранция на доставката и при най-ниска цена. Днес цената в договора с "Газпромекспорт" е 130 евро на мегаватчас. Унгария е на същата тръба като нас, има вече по-ниска цена, увеличиха доставките си и подписаха стратегически договор за бъдещето", посочи той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
ПУРКО преди 1 година
E да ама ще бьде зависим.
34
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как сме го изтървали този кадърен човек г-н Петков че той бил голяма работа
33
0
 
2
 
! Отговори
Хър Мър преди 1 година
До 35. "Не народ а ***" . Който го е казал, за кой народ.
32
4
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Докога хора взели под 1% на изборите ще ни натрапват мнението си?
31
2
 
7
 
! Отговори
opa преди 1 година
А, тоя не е ли в панделата? Верно, то в бг за тия няма закони. Галевите си изтеглиха даже парите за "гаранцията" и духнаха, благодарение познайте на кой?
30
11
 
8
 
! Отговори
Н Гонго преди 1 година
Ако заспя и се събудя след сто години и ме питат, какво мисля, че става сега в Русия, аз ще отговоря: Пият и крадат". (М. Салтиков-Щедрин).Московия тайга, монголска, дива, зверска. (Алексей Толстой).Народ, който блуждае из Европа и търси какво може да се разруши, унищожи, ей така, само за развлечение. (Достоевски).Най-важният забележим успех на руския народ е неговата садистична жестокост. (Горки).Руснакът е най-големият и най-наглият лъжец в целия свят. (Тургенев).
29
8
 
5
 
! Отговори
АБГЗ преди 1 година
Ти не разбра ли че си некролог бе чичоо..
28
6
 
10
 
! Отговори
Бум, бам и тряс преди 1 година
Пикаещият в шадравани брат Галев се появи на хоризонта!
27
9
 
6
 
! Отговори
007 преди 1 година
Този плаче за гЪзпром щтото и той трябвало да е в списака за комисйоните от путлеровия газ
26
5
 
6
 
! Отговори
абе преди 1 година
абе не е нужно да сме слуги на Путин нито на Байден тогаваще се оправим като го разберем. на Путин кажете : ие искаме да търгуваме с вас санкции не налагаме и неможем да налагам САЩ да правят квот си искат да ви налагат санкции, а ние нямаме интерес да го правим това а ба Байде ше каже глей си работата ние сме независими
25
5
 
18
 
! Отговори
дада преди 1 година
глейте кво и комунистите крадяха ама газ и бензин и хляб поне имаше при това на прилични цени дори България е препродавала руски петрол и изкярила, харесвам демокрацията ама много мошенници и крадци и лъжци се оказа че има сред нас и не направихме никва демокрация а само се лъжем и ни крадът и чуждите държави и сме зависими тей че не ми говорете са червени и сини моля
24
8
 
8
 
! Отговори
3m преди 1 година
и този милия плаче за гЪзпром и руZия, защо им давате трибуна на такива!?
23
0
 
17
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Аз само като *** *** да пипитам! Някой зададе ли си въпроса в създалата се ситуация, как щеше да изглежда милата ни татковина, ако в последните години бяхме построили АЕЦ Белене, петролопровода Бургас - Александруполис, Южен поток, Газов хъб Балкан и още няколко енергийни проекта, които щели да ни превърнат във васал на не знам си кой си. Е те така! Самомот любопитство питам.
22
13
 
10
 
! Отговори
Сержант преди 1 година
Ей заради такива руски *** сме на това дередже. Демокрация и руски възпитаници, които ни управляват са несъвместими неща. Всички, които хулите запада си поставете въпроса, кой ни управлява 30г , западни или руски възпитаници.?
21
3
 
8
 
! Отговори
iron maiden преди 1 година
До "Така е" 13...Моля посочете поименно тези 48 държави които СА наложили санкции на Русия и тези 260!!!!! които НЕ са наложили такива!!!!!!1. Така всички коментиращи ще видят, че тези цифри са пълна измишльотина и лъжа!!!2. А също така посочете и от двете групи държави (които все пак реално съществуат), коя каква икономика има, какъв БВП има и какви външнотърговски връзки има!!!
20
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русизма е тежко психологическо нелечимо заболяване по лошо е от шизофренията защото и хапчета не помагат
19
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като ги слушам и чета тия комунисти и слуги на Путин направо се чудя къде е България ??? Ние тука руска колония ли сме или суверена държава член на ЕС и НАТО ??? Коя е родината на Радев и подобни ???
18
4
 
21
 
! Отговори
хех преди 1 година
глупциии, ще студувате и гладувате а комунистите ще са ви виновни и още 30години демокрация да има - ами защото крадете и се продавате повече от комунисти защото
17
5
 
16
 
! Отговори
хех преди 1 година
червен червен амс е прав че газ няма а парите са похарче и и окрадени от некви сини продажници
16
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румене взимай влака за Москва в БГ вечната дружба умря с Русия още един потомък на Кремъл се изказа